Više od 150 godina duge tradicije u proizvodnji riže i odabirom najkvalitetnijeg zrna omogućilo je Riso Gallo titulu br. 1
za najtradicionalniji proizvod od riže - talijanski rižoto. Posjetite službenu stranicu Riso Gallo
Bijela riža
originario - tradicionalna bijela riža okruglog zrna. Dobra za juhu s mlijekom, uz povrće kobasice ili uz različita mesna jela.
Izvanredna gratinirana sa sirom ili kao baza za desert. Vrijeme kuhanja 13 min.
Gallo risotto
prethodno pripravljen rižoto sadrži sve prirodne sastojke i arome unutar zrna. Količina dovoljna za 2-3 porcije.
- 4 sira
- sa tartufima
- sa vrganjima
- sa škampima
- sa sipom
arborio - najpoznatija talijanska rižoto riža. Zrno joj je simetrično, duguljastog oblika. Ime dolazi po imenu malog sela iz doline rijeke Po
u blizini Vescelli gradića. Vrijeme kuhanja 17 min.
Parboiled riža
parboiled riža - riža kuhana u ljusci da bi zadržala sva nutriciona svojstva i u kasnijoj pripremi ostala "al dente". Vrijeme kuhanja 12 min.
Veloce & Versatile - prethodno kuhana pa dehidrirana.
Kod pripreme jela potrebno kuhati samo 8 minuta.
gallo per risotti - jednostavna za pripremu rižota. Vrijeme kuhanja 15 min.
carnaroli - poznata kao "Kralj talijanske riže" za rižota. Vodeći svjetski kuhar stavljaju ga
na prvo mjesto iz razloga što je rižoto iznimno kremast izbalansiranog okusa. Vrijeme kuhanja 17 min.
blond integrale - smeđa riža, sadrži više vlakana, vitamina E, fosfora i kalcija. Vrijeme kuhanja 18 min.
Specijalna riža
3 cereali - mješavina riže, pšenice i ječma. Bogata vlaknima i vitaminima, idealna za jednostavna jela. Vrijeme kuhanja 16 min.
blond insalate - riža dugog zrna, ne može se prekuhati, odlična baza za salate s rižom. Vrijeme kuhanja 15 min.
Basmati
bijela riža dugug zrna. Uvoz iz Indije i Pakistana.
Venere
crna riža dugog zrna porijeklom iz Kine. Uzgaja se u Italiji. Bogata vlaknima, aromatična.